2106754590 & 2106993690 & 6972228484

Για οποιαδήποτε απορία

Λεωφ. Μεσογείων 161

Αθήνα 115 26

Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την αναπνοή και συνήθως το φυσιολογικό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα ενός ατόμου είναι 95% ή υψηλότερο. Ωστόσο, ορισμένες χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, το άσθμα και η ΧΑΠ, μπορούν να προκαλέσουν σταθερά επίπεδα οξυγόνου κάτω από 95%. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να ωφεληθεί από την οξυγονοθεραπεία.
Οι οικιακοί συμπυκνωτές οξυγόνου είναι ιατρικές συσκευές που συνταγογραφούνται και η ανταπόκριση της υγείας σας με τη χρήση τους παρακολουθείτε από γιατρό. Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας για τον καλύτερο οικιακό συμπυκνωτή οξυγόνου που ταιριάζει στις μοναδικές σας ανάγκες του καθένος με βάση την τιμή, το βάρος, το επίπεδο ήχου και άλλα φτίαξαμε το παρόν.

Ενδιαφέρεστε για ενοικίαση συμπυκνωτή οξυγόνου ;

Όταν ένα άτομο χρειάζεται συνεχή συμπλήρωση οξυγόνου κατά τη διάρκειά της ημέρας ή/και της νύχτας, λόγω μιας πάθησης όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, το ΧΑΠ κ.α., ο/η πνευμονολόγος συνταγογραφεί έναν οικιακό συμπυκνωτή οξυγόνου. Οι συμπυκνωτές οξυγόνου  φιλτράρουν και εξάγουν τον αέρα του περιβάλλοντος για να δημιουργήσουν καθαρό οξυγόνο με αυξημένη συγκέντρωση οξυγόνου. Το οξυγόνο αυτό αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω ενός διαφανούς πλαστικού σωλήνα σε μια μάσκα ή ρινική κάνουλα που φοράει ο ασθενής για εισπνοή απο το στόμο ή τη μύτη. Παρόλο που οι οικιακοί συμπυκνωτές οξυγόνου στο σπίτι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για οξυγονοθεραπεία, όπως οι δεξαμενές οξυγόνου (με χρήση υγρού οξυγόνου) ή τις φίαλες οξυγόνου με αέριο οξυγόνο, αυτές οι σταθερές συσκευές διακρίνονται από τις υπόλοιπες λόγο της δυνατοτήτας τους να παράγουν απεριοριστά οξυγόνο χώρις την αναγκή για να επαναπλήρωση και με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος. 

Οι σταθεροί συμπυκνωτές οξυγόνου συνδέονται στο ρεύμα για χρήση σε ένα μόνο σημείο του σπιτιού και μπορούμε να βρισκόμαστε σε απόσταση όση το μήκος των ρινίκων που χρησιμοποίουμε. Ζυγίζουν από 14 εώς 35 κιλά, αν και αυτό μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη συσκευή. Οι οικιακόι συμπυκνωτές οξυγόνου μπορεί να είναι δύσκολοι στον ελιγμό, αν και οι μικρότεροι και ελαφρύτεροι σταθεροί συμπυκνωτές γίνονται όλο και πιο διαθέσιμοι, και πολλοί έχουν σχεδιαστεί με ενσωματωμένες λαβές ή/και τροχούς για βελτιωμένη φορητότητα σε όλο το σπίτι.

Οι οικιακόι συμπυκνωτές οξυγόνου διαθέτουν μια οθόνη που δείχνει τα επίπεδα οξυγόνου και τη χορήγηση οξυγόνου σε λίτρα ανά λεπτό. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα φίλτρο, το οποίο φιλτράρει τον εισερχόμενο ατμοσφαιρικό αέρα από το δωμάτιο, καθώς και σωλήνα και μάσκα προσώπου ή ρινική κάνουλα, που επιτρέπει στο οξυγόνο να ρέει εύκολα στο στόμα και τη μύτη.

Οι συμπυκνωτές οξυγόνου στο σπίτι χρησιμοποιούνται από άτομα με κρίσιμες καταστάσεις υγείας που οδηγούν σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις ποικίλλουν ευρέως, αλλά μερικές από τις πιο κοινές, σύμφωνα με τους ειδικούς, περιλαμβάνουν:

  • Χρόνιες καρδιακές παθήσεις, όπως καρδιακή ανεπάρκεια
  • Χρόνιες πνευμονικές παθήσεις, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • Διάμεση και πνευμονική ίνωση, η οποία είναι ουλή στους πνεύμονες που απαγορεύει την κανονική αναπνοή
  • Σοβαρό άσθμα
  • Πνευμονική υπέρταση
  • Κυστική ίνωση
  • Προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια
Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των καταστάσεων είναι η παρουσία αναπνευστικής ανεπάρκειας ή η αδυναμία επίτευξης καλής οξυγόνωσης κατά την αναπνοή του αέρα του δωματίου ή γενικότερα του χώρου που βρισκόμαστε εσωτερικόυ ή εξωτερικού. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη να αναπνέουμε αέρα με υψηλότερη συγκέντρωση οξυγόνου, η οποία παρέχεται από τον συμπυκνωτή οξυγόνου. Το αίμα που ρέει προς και από την καρδιά είναι υπεύθυνο για την άντληση οξυγόνου σε όλο το σώμα, επομένως όταν κάποιος αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά προβλήματα, η καρδιά μπορεί να μην κυκλοφορεί σωστά το οξυγόνο.

Όταν αγοράζετε έναν οικιακό συμπυκνωτή, αναζητήστε μια συσκευή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό, τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν το βάρος, η απόδοση και ο θόρυβος. Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή. Ένα μηχάνημα ελαφρύτερου βάρους θα είναι ευκολότερο να ελίσσεται γύρω από το σπίτι σας. Τέλος, μια ευανάγνωστη οθόνη μπορεί να διευκολύνει την προσαρμογή των ρυθμίσεων στον συμπυκνωτή σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε ένα μηχάνημα με προειδοποιητικά σήματα εάν παρουσιαστούν δυσλειτουργίες.

Εάν ζείτε ενεργό τρόπο ζωής ή ταξιδεύετε συχνά, μπορείτε να σκεφτείτε έναν φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου αντί ή επιπλέον ενός συμπυκνωτή οξυγόνου στο σπίτι.

Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με το προϋπολογισμό, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας για να βρείτε τον καλύτερο οικιακό συμπυκνωτή οξυγόνου για εσάς.